Осъден за катастрофа с 9 загинали изчезна, обявяват го за издирване

OFFNews - Бургас 10 ноември 2015 в 18:22 2900 2

Снимка monitor.bg

Ениз Ченгел

Собственикът на фалиралата автобусна фирма „Ентуртранс“ и осъден на 10 г. лишаване от свобода Ениз Ченгел е изчезнал.

Днес той е трябвало да бъде приведен в бургаския затвор, където да излежи присъдата си, но не е открит на посочения от него адрес в морския град.

Когато присъдата се получи за изпълнение, се изпраща от прокурора на „Охрана на съдебната власт“ за изпълнение. Ако осъденото лице не бъде открито на адреса, тогава присъдата се връща в прокуратурата и прокурорът я изпраща на полицията за издирване на лицето“, поясни говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кателиева.

От прокуратурата не можаха да пояснят дали Ченгел има забрана за напускане на страната. По информация на адвокати той е казал, че майка му е била болна и трябвало да се прибере в Турция, за да се грижи за нея.

Другите двама осъдени по делото предстои да бъдат приведени в бургаския затвор.

През 2014 г. Бургаският окръжен съд осъди на по 10 г. лишаване от свобода за собственика на „Ентуртранс“ Ениз Ченгел и началника на транспортния отдел във фирмата Николай Точев. 5 г. затвор постановиха магистратите за шофьора на автобуса Светослав Димитров. Присъдите бяха потвърдени на три инстанции.

На 15 юни 2011 г. автобус на „Ентуртранс”, пътуващ от София за Бургас, се преобърна край Пловдив след удар в мантинелата и се запали. В трагичния инцидент загинаха 9 души, а 11 бяха ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!