Обявиха за невменяем британския ММА боец, вилнял в „Слънчев бряг“

OFFNews - Бургас 12 април 2016 в 16:45 3442 4

Снимка Булфото

Джон Кери - при изписването му от бургаската болница

Британският ММА боец Джон Кери, който през септември миналата година потроши коли, нападна полицаи и вилня в бензиностанция в „Слънчев бряг“, окончателно е обявен за невменяем. Така делото срещу него се прекратява и той е свободен гражданин.

Бургаският окръжен съд е потвърдил решението на Районната прокуратура в Несебър за спиране на наказателното производство, което Районният съд в морския град е отказал да направи.

Първоначалното обвинение за Джон Кери бе, че на 28 септември през нощта е откраднал мотокар и нанизал с „вилиците“ му два автомобила. Полицаите не успели да го озаптят, а британецът, първо се нахвърлил към тях с гаечен ключ, но в последствие сам започнал да се удря с него по главата.

Изстреляните в него стоп патрони също не оказали никакъв ефект, а Кери нахълтал в бензиностанция, където продължил да вилнее и едва спецекипи на полицията успели да го неутрализират.

Назначената на британеца съдебно-медицинска експертиза е установила, че той е с „психично и поведенческо разстройство, дължащо се на комбинирана употреба на психоактивни вещества“.

По време на действията си е бил с „краткотрайно качествено разстройство на съзнанието“. Констатирана е и временна амнезия. Заключенията са, че Джон Кери нямало как да разбира това, което върши, защото е действал в състояние на невменяемост.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна