''Може би този човек е грубо, брутално, безогледно използван''

Някой може да е накарал Червения пират да праща заплахи, смята адвокатът му

OFFNews 08 март 2024 в 09:58 4608 3

Адв. Георги Георгиев (ляво) и Илко Захариев (дясно)

Снимка Нова тв

Адв. Георги Георгиев (ляво) и Илко Захариев (дясно)

Адвокатът на задържания за заплахи към магистрати и журналисти скитник Илко Захариев (Червения пират) смята, че някой може да е подтикнал 35-годишния мъж да изпрати заплашителните съобщения.

Захариев бе издирван и задържа, след като стана ясно, че е изпратил съобщения до съдии, вкл. съдия Владислава Цариградска, която направи разкрития по случая с Мартин Божанов-Нотариуса. Заплахи са отправени и към вицепремиера Мария Габриел.

Обществеността реагира скептично на ареста и възникнаха съмнения, че заплахите срещу съдия Цариградска се приписват на невинен беззащитен човек.

"Действително той има сериозни психически проблеми, аз бих ги определил като биполярно разстройство, има психично страдание", подчерта адвокатът му Георги Георгиев в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия. Клиентът му преживял тежко развода на родителите си и избягва действителността, като се връща към ученическите си години, когато е имал топлина и е бил отличник в Математическата гимназия.

Адвокатът няма информация за коя от всички заплахи е задържан клиентът му, защото обвинение досега не му е повдигнато. Според защитника на Илко Захариев стилистиката и изказът в съобщенията до магистрати и съдържанието им не отговаря на темите, които вълнуват клиента му - в тях има политически послания, има и фиксация към съдия Цариградска.

"Може би този човек е грубо, брутално, безогледно използван, за да се неглижира тази ситуация", каза адвокатът.

„Не отричам вероятността той да е съпричастен към отправените му обвинения”, допълни Георгиев. Възможно било обаче и някой да му е повлиял, допуска той.

Не е установено, че момента на отправяне на заканите тези електронни устройства са били в него, подчерта адв. Георгиев. Според него делото срещу Червения пират трябва да бъде прекратено и да бъде продължено срещу неизвестен извършител. Захариев е казал, че в последните години е вземал от контейнер за стара техника до мол "Парадайз" в София мобилни телефони и ги е предавал на сервизи.

Самият Захариев той няма една стотинка в себе си, задържан е с три чанти с книги и една чанта със скъпа храна. Помолил в ареста да му занесат и том на Шекспир. Храната направила впечатление на адвоката и това му дава основание да допусне, че някой е подкупил клиента му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

305

3

Старик

08.03 2024 в 15:26

Защо използва Псевдоним "Червения пират"!????

22548

2

dolivo

08.03 2024 в 10:32

ми разпитайте го

ако не каже кой го е подкокоросал, в панделата

ако каже, защита няква като свидетел? щото знаете плъховете какво последствия търпят

400

1

демотиватор

08.03 2024 в 10:23

"Действително той има сериозни психически проблеми, аз бих ги определил като биполярно разстройство, има психично страдание", подчерта адвокатът му

Или- гражданин с увреждания, специални потребности и т.н. по новоезичния списък.
А ако някой (Кой??) е тръгнал да използва полу- ид**т, то той самият е също такъв !
(ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!