Крум Зарков: Назрял е моментът да решим проблема с главния прокурор

OFFNews 17 април 2023 в 09:49 6237 3

Крум Зарков

Снимка БГНЕС/архив

Министърът на правосъдието Крум Зарков

За всеки български гражданин е напълно нормално, ако се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е пряко подчинен. Това искаме да стане и за главния прокурор. Защо той намира, че това е трагедия – не знам. 

Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира готвената промяна в закона и отговори на изказване на Иван Гешев, в което обвинител номер едно нарече законопроекта „пълна трагедия”. 

Надявам се законопроектът да бъде приет от това Народно събрание. Ако вярваме на заявките на политическите сили, това ще се случи, каза още Зарков. 

„Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от договорка между политическите партии. В който съдебната система ще наказва, независимо от това кой е на власт и кой не. Този ден, струва ми се, приближава, но все още не е дошъл. Ключова стъпка в тази посока може да направи сегашното Народно събрание. Моментът е назрял”, каза още Крум Зарков.

Премахването на фигурата главен прокурор сега не е реалистично, защото изисква свикване на Велико народно събрание, добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

123

3

Динчев

17.04 2023 в 13:53

Този крумчо се везе за последна инстанция.
Кухата амбиция не му позволява да се види какъв продажник е и колко е жалък.

788

2

jorj

17.04 2023 в 12:59

Този пробит червен *****, използван от българската властвща комунистическа сган, си повтаря едно и също нещо вече 3 години! Е, и като оправите Гешев, какво добро ще направите за Българи вие, комунистическите ибрикчии на кремъл??!!! Точно нищо, както го правите вече 45 +34 години!!!!

10298

1

AntiZ

17.04 2023 в 11:15

Комунист зарков хвърля димки за балъци. Комунист зарков, все по-малко хора ви се връзват на лъжите!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки