Кристиан Николов се извини пред близките на Милен Цветков

OFFNews 21 януари 2021 в 18:45 2663 0

Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се.

Това каза Кристиан Николов към близките на Милен Цветков, които видя за първи път по време на днешното разпоредително заседание. Делото ще започне по същество на 23 февруари.

На днешното разпоредително заседание Софийският градски съд конституира като частни обвинители в процеса сина, дъщерята и сестрата на журналиста. Тъй като синът на журналиста е малолетен, той ще бъде представляван от своята майка.

Съдът уважи искането на защитата на Николов да бъде прекратено онлайн излъчването на делото, но отхвърли искането за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража". Адвокатът на Николов поиска промяна на мярката в "домашен арест" с мотива, че подсъдимият не е криминално проявен. Според съда обаче Николов може се укрие или да извърши ново престъпление и отхвърли искането.

Делото започна с разпит на свидетели и вещи лица. 

Адвокатът на 22-годишния Кристиан Николов Любомир Таков поиска отвод на прокурор Иван Кучиев с мотив, че бил близък с адвоката на близките на Цветков - Менко Менков, но съдът отхвърли искането. 

Прокуратурата пък поиска майката на Кристиан да не бъде конституирана като негов защитник, защото е била обвиняема по същото дело. Съдът прие отвода. 

Адвокатите на Николов отново оспориха обвинението му, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

22-годишният Николов е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!