Кристиян Христов е обвинен, че е записвал незаконно Петьо Еврото

Детето на Петър Петров обявено за издирване

OFFNews 03 юни 2023 в 19:09 8024 3

Кристиян Христов

Снимка btvnovinite

Кристиян Христов

Софийска районна прокуратура обвини, че човек с инициали К.Х. е обвинен за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

Инициалите съвпадат с тези на задържания на 31 май Кристиян Христов. Той бе отведен за разпит в часа, в който трябваше да даде пресконференция в БТА по аферата "Осемте джуджета", която разкрива търговия с влияние и корупция в съдебната система.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият К.Х. без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК. В хода на разследването е установено, че К.Х. е записвал срещи на обвиняемият П.П. с различни български граждани и магистрати, съобщава днес СРП.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България.

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият П.П. е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на П.П., се казва още в съобщението.

Инициалите П.П. съвпадат с тези на Петър Петров - Петьо Еврото, който е основно действащо лице в аферата "Осемте джуджета". Неговата бивша съпруга Любена Павлова даде интервюта, в които твърди, че след раздялата им той не я допуска да види общото им дете.

Разследването по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

3

Деспин Митрев

05.06 2023 в 14:50

Колегата Божков мълчи...

22548

2

dolivo

03.06 2023 в 20:38

в България няма закон за whistleblowers, и това не може да ги спаси.

в България просто прокуратурата си прави оглушки

2550

1

alfakentavur

03.06 2023 в 19:12

А Руди Гела кога ще го обвинят в незаконно записване на няколко десетки души на партийно събрание? Плюс разпространение на незаконния запис.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика