КПКОНПИ прати на спецпрокуратурата декларациите на Кирил Петков

OFFNews 29 ноември 2021 в 13:02 2116 0

КПКОНПИ изпрати днес на спецпрокуратурата заверени копия от декларациите на Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, за имущество и интереси.

Това съобщиха от комисията на Сотир Цацаров. 

Комисията не приема и не съхранява декларации за несъвместимост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в случая, пред президента на Република България, уточняват от КПКОНПИ. Искането от прокурор от специализираната прокуратура е постъпило в комисията на 23 ноември. 

Поводът за реакцията на Комисията "Цацаров" е изявление на говорителя на спецпрокуратурата Христо Кръстев, че проверката по сигнала за двойното гражданство на бившия служебен министър и настоящ лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на 15 декември. Кръстев коментира, че по случая се чакат документи от КПКОНПИ. 

Специализираната прокуратура започна проверката на 24 август, а срокът за приключването й е удължен максимално - до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор има още месец, за да се произнесе дали има данни за престъпление, за което да бъде образувано разследване, или проверката да бъде прекратена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews