Какво ще работят отиващите си членове на ВСС

OFFNews 03 октомври 2017 в 11:32 14502 0

Какво ще работят отиващите си членове на ВСС

Снимка БГНЕС, архив

Пленумът на новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще трябва да "осигури" месторабота на членовете на отиващия си състав. Във вторник Съдийската колегия на съвета прие няколко решения за разкриване на допълнителни щатове в съдилища, където да бъдат възстановени на работа кадровиците с приключващ мандат, пише "Правен свят".

По една щатна бройка ще бъдат разкрити в Административен съд София-област (АССО), Специализирания наказателен съд и в РС-Сандански.

По неофициална информация в АССО отиват Милка Итова и Каролина Неделчева, в спецсъда - Даниела Костова, а Димитър Узунов засега се връща като съдия в Районния съд в Сандански, където работеше преди да бъде избран за член на ВСС. 

Мария Кузманова и Соня Найденова се връщат в Софийския градски съд, Юлия Ковачева и Галина Карагьозова  пък се връщат във Върховния административен съд, а Калин Калпакчиев и Камен Иванов - в Софийския апелативен съд. По информация на "Правен свят" Иванов имал желание да бъде командирован в Наказателната колегия на ВКС, където се освобождават места, тъй като наказателни върховни съдии бяха избрани за членове на новия състав на ВСС.

Галя Георгиева е подала молба за възстановяване на работа в Апелативния специализиран наказателен съд, вместо в АС-Пловдив, където беше преди избора.

По информация на "Правен свят" Елка Атанасова иска да стане съдия в Административен съд София-град. Тя била изложила подробни мотиви защо иска да работи там. Магдалена Лазарова е подала заявление да бъде възстановена в АСНС, а като алтернатива е посочила Апелативна прокуратура-София, но като заместник-шеф. Тя бе една от последните, които бяха назначени за заместник-административни ръководители след конкурс.

Предложенията за разкриване на нови бройки ще бъдат внесени на заседание на Пленума на новия ВСС във вторник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!