Христо Бисеров на съд в четвъртък

OFFNews 25 октомври 2015 в 21:56 3530 1

Снимка БГНЕС - архив

Бившият зам.-шеф на 42-рото Народно събрание от ДПС Христо Бисеров се изправя пред съда в четвъртък. За тогава е насрочено първото заседание по делото за укриване на данъци, съобщи СГС. 

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе за втори път обвинителен акт срещу Бисеров през юли, след като Софийски градски съд го върна през май. 

Бисеров бе предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в писмена декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата. 

В началото на април прокуратурата внесе за първи път обвинителен акт срещу Бисеров.

Последва запор, наложен от СГС по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, на имущество на обща стойност 1 555 883 лв. на Бисеров и на сина му Ивайло Главинков.

Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу тях бе образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!