Гробарят от Банкя остава под домашен арест

OFFNews 27 октомври 2022 в 13:21 1367 0

Енев

Снимка бТВ

Георги Енев

Обвиненият за измами с погребални услуги Георги Енев остава под домашен арест, реши Софийският градски съд, като измени определената от първата инстанция гаранция от 10 000 лв.

На Енев е повдигнато ново обвинение за измама на повече лица при продължаващо престъпление и задържането му под домашен арест не надвишава разумната продължителност. Освен това има опасност да извърши друго престъпление, тъй като от материалите по делото е видно, че той е лице, лишено от морални задръжки, мотивира се съдът.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Първоначално Софийският градски съд остави в ареста Енев, като отхвърли като необоснована жалбата му за по-лека мярка. По-късно обаче тя все пак бе променена в гаранция.

На 23 май случаен минувач забеляза 7 тела в плитки гробове в с. Клисура близо до Банкя. Водещата версия бе, че става дума за нелегални погребения на възрастни хора, настанени в хосписи, за които роднините са плащали по 1000 лв. на траурна агенция за кремиране.

51-годишният Енев бе подведен под отговорност, като първоначално той призна престъплението си, а по-късно отрече. Идентифицирано бе едно от намерените три женски и 4 мъжки трупа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!