Грешка на прокуратурата ще забави делото срещу Лазар Влайков

OFFNews 08 септември 2017 в 14:43 7905 2

Грешка на прокуратурата ще забави делото срещу Лазар Влайков

Делото срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков ще се забави заради грешка на прокуратурата. Искането за постоянен арест е внесено в внесено в Окръжния съд в Пазарджик. Съдия Георги Веселинов обаче прекрати наказателното производство, тъй като престъплението, за което Влайков беше задържан вчера, е подсъдно на Районния съд в Пазарджик и само той може да се произнася по искането за налагането на най-тежката мярка - постоянен арест, съобщава БНР.

Предстои насрочване и разглеждане на делото от районен съдия.

На извънреден брифинг вчера прокуратурата разкритикува действията на пазарджишките прокурори след инцидента.

Влайков е обвинен, че не е предприел необходимите мерки за безопасност и от това е последвало причиняване на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев.

„Съвестта ми е чиста”, заяви Влайков, след като подаде оставка като председател на Общинския съвет в Септември.

Както вече стана ясно срещу него е имало две производства. Едното е от 2008 година, а второто - от 2012 г. И двете обаче са прекратени и в момента двете постановления са изпратени за проверка за основателността им.

Първото дело е водено от Районната прокуратура във Велинград. То е е за нанасяне на средна телесна повреда "при афект". Второто дело е от 2012 г. и е отново за нанасяне на средна телесна повреда. Тогава Влайков нападнал шофьор на пътя, тъй като при разминаване с колата, в която се возил и общинарят, мъжът не изключил дългите светлини. Тогава той намушкал мъжа пет пъти с нож. Делото обаче било прекратено, защото липсвало тъжба от страна на пострадалия мъж.

И двете дела ще бъдат ревизирани от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Заради съмнения за безпристрастност при воденето на разследването главният прокурор Сотир Цацаров разпореди то да бъде поето от прокуратурата в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

2

кумчо вълчо

08.09 2017 в 17:29

Ама те сега като почнат за завоалират, да се снишат после ... и накрая: бития - бит, е... - е..н, убития - убит, само наш греберюнгел ще си седи с чиста съвест пак у кръчкмата и ше пуца като фронтовак.

21061

1

рамбо

08.09 2017 в 16:11

Айдее започнаха "случайните" грешки...Те са съвсем случайни де, да не си помислите нещо? Нищо, че са все в полза на обвиняемия. Ама иначе нямало чадър над него, твърдят в един глас всички гербаджии
 
X

Да помогнем на украинските деца!