Изненадващо арестуваха общинаря от ГЕРБ, с чийто пистолет бе убит мъж

Първо МВР го пусна, днес прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е допуснал смъртта на човек с пистолета му

OFFNews 07 септември 2017 в 13:33 10348 4

Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в град Септември.

Той бе задържан от полицията в деня на инцидента за това, че с неговия пистолет беше посочено дете, че е застреляло и убило погрешка мъж на тържество във Виноградец. Тогава МВР пусна Влайков с мотиви, че е невинен. 

Днес Пазарджишката прокуратура съобщи, че Влайков е обвинен, за това че на 31 август срещу 1 септември в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а утре – 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха още от прокуратурата.

По случая прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков. По-рано днес Общинският съвет в Септември единодушно гласува оставката му и избра за свой нов председател Кирил Тодорин от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

07.09 2017 в 16:11

Изненадващо ГЕРБ реши да жертва ценния си кадър. Дали наистина ще го осъдят е третат тема.

21061

2

рамбо

07.09 2017 в 15:45

Повдигнали са му по-лекото обвинение "че е допуснал смъртта на човек с пистолета му", вместо директно за убийство. Това означава, че прокуратурата се отказва да докаже кой е стреля и приема на доверие приказките на тоя мутрафон, че 6г.дете е натиснало спусъка. Сега го обиняват за нещо , колкото да тушират общественото напрежение и толкоз. По това обвинение той не би могъл да бъде осъден на затвор

12035

1

Stoiankatu

07.09 2017 в 14:53

Изненадващо са го арестували!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!