Цацаров се усъмни, че 6-годишното дете е стреляло. Мести случая в друга прокуратура

OFFNews 04 септември 2017 в 15:29 12483 8

Прехвърлят случая с общинаря на ГЕРБ на друга прокуратура

Разследването с убийството в с. Виноградец ще бъде прехвърлено в прокуратурата в Пловдив, след като се появиха съмнения, че собственикът на оръжието - Лазар Влайков, шеф на общинския съвет в град Септември, е имал разговори с местния районен прокурор минути след инцидента.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че има две версии, по които разследващите работят. Едната е, че жертвата Наско Тонкев е прострелян от 6-годишно дете, а втората - че самият Влайков е произвел изстрела.

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, Цацаров е разпоредил то да се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив. Досега то бе под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

По случая Влайков беше задържан, а след това освободен. Той беше изключен от ГЕРБ, което се случва с него за втори път, след като през 2012 година намушка мъж при спречкване на пътя.

В момента прокуратурата работи по две версии. Едната е, че фаталният изстрел е произведен от 6-годишното момченце, на чийто рожден ден е станал инцидентът. Роднините на убития обаче са категорични, че не е стреляло детето, а собственикът на оръжието - Лазар Влайков, съобщава bTV.

Детето все още не е разпитано. Иззети са натривки за барутни частици от ръцете на убития, на детето и на Лазар Влайков.

Разпитани са множество свидетели. Основно те се делят на две групи. Едните твърдят, че е стреляло детето, а другите, че Лазар Влайков е произвел фаталния изстрел. Кой е виновният, ще каже експертизата за барутни частици, която е изпратена в Националния институт по криминалистика в София.

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров потвърдил пред Цацаров, че е в близки отношения с Лазар Влайков, но не се били чували от около месец.

Главният прокурор нареди освен разпечатка на телефона на Влайков да бъде направена такава и за телефона на районния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

04.09 2017 в 18:02

Как ли ще убедят 6 годишно дете да излъже?Сладолед?Торта?
Не ми се вярва да успеят.

12021

2

bls

04.09 2017 в 16:38

helleborus, явно работата е там ,че някой може и да НЕ е стрелял /детето визират/. Респ. ако се докаже, че детето НЕ е стреляло макар да е държало пистолета /щото с натривките това може да се докаже/ то свидетелите, които твърдят, че малкия е гръмнал нЕк'си увисват ..
 
X

Подкастът на OFFNews