Говорителят на Цацаров опроверга 'Булмаркет': Единствено скоростта е виновна за трагедията

OFFNews 13 март 2018 в 08:15 11506 0

Категорични са експертните заключение, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в района на гарата с двойно по-високо скорост.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова телевизия по повод представената от компанията "Булмаркет" експертиза, в която се твърди, че причина за железопътната катастрофа в с. Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път.

„Абсолютно убедена е прокуратурата за това какви са причините, за да се стигне до този тежък инцидент. На мястото на произшествието са извършени множество огледи. Изготвени са и множество експертизи. Разполагаме с гласни доказателствени средства и с експертни заключени. Версията, която вчера бе представена от „Булмарекет“, е била предмет на нашето разследване. Още в самото начало главният прокурор обяви, че ще бъдат разследвани всички обстоятелства във връзка с този инцидент. За нас беше изключително важно дали се касае за действия на машинистите или е на лице съпричиняване с оглед на състоянието на инфраструктурата“, обясни прокурор Арнаудова.

„Категорични са експертните заключение, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в района на гарата с двойно по-високо скорост. Не е на лице, каквото и да е съпричиняване, не е на лице технически проблем по инфраструктурата и това е категорично установено още на досъдебното производство“, подчерта тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови