Глобиха Васил Гюров, че къмпингува на „Корал“

OFFNews - Бургас 02 май 2018 в 16:30 16559 1

Снимка gramofona.com

Васил Гюров при една от поредните проверки на "Корал"

Музикантът Васил Гюров ще трябва да плати 300 лв. глоба за почивката си на плаж „Корал“ през миналото лято, реши Районният съд в Царево. 

Случаят на Гюров, който е сред защитниците на едно от малкото сравнително диви кътчета у нас, е от август. Една от станалите вече пословични проверки на служители на общината и на полицията в местността „Корал“, показала наличие на каравани. Нещо, което се констатира всяка година и продължава да създава конфликти между хората, които обичат да прекарват почивката си по този начин и местната власт.

Конкретното „престъпление“ на Васил Гюров е, че не е съгласувал разполагането на своята каравана с главния архитект на Община Царево, което е нарушение на общинска наредба за обществения ред. Музикантът е обжалвал наложената му глоба с мотив, че не е извършил това, за което е глобен, а при съставянето на акта, са допуснати процесуални нарушения.

Съгласно чл. 27, т. 16 от НООСОР е забранено разполагането на палатки, ремаркета и полуремаркета за обитаване или къмпинг ….., без издадено по надлежния ред разрешение от главния архитект на Община Царево“, посочва съдът в своето решение.

Магистратите са сметнали, че има извършено нарушение и глобата е правомерно наложена и потвърждават глобата от 300 лв.

Решението им не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови