Гешев внесе и последните материали по 'Барселонагейт' в парламента

OFFNews 08 юни 2023 в 09:39 8220 2

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Бойко Борисов

Главният прокурор Иван Гешев внесе в парламента и последната част от материалите срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по разследването "Барселонагейт", съобщиха от държавното обвинение с уточнението, че става дума за доказателства, относими към внесеното искане за сваляне имунитета на бившия премиер по обвинение за пране на пари.

Става дума за всички преводи от испански на български на материали, получени при изпълнение на съдебната поръчка от Испания. Преди два дни Гешев прати в парламента протокол за претърсване и изземване на имот, от който са били иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства, както и протокол за доброволно предаване и справка от проверка на СДВР. От съобщението на прокуратурата се разбра, че е изпратена и молба за правна помощ до Турция.

Ръководителят на държавното обвинение поиска да бъде свален имунитетът на Борисов в началото на юни заради "Барселонагейт". Разследването на случая е поверено на Софийската градска прокуратура. Според СГП от събраните доказателства може да се стигне до извода, че Борисов е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление пари за купуване и наемане на недвижими имоти в чужбина.

Цялата сага с къщата в Барселона, която се свързва с лидера на ГЕРБ, започна преди 3 г. след публикация на "Периодико" за връзка на Борисов в международна схема за пране на пари. Изданието твърдеше, че в Испания са влезли 5 млн. евро през регистрираните там фирми Numi Invest SL и Ema BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. С тези пари били купени луксозен бутик и къща в Барселона. Веднага след осветяването на случая Йовчева продаде къщата.

След това властите прекратиха разследването, защото в България то е в по-напреднала фаза. Миналата година от Испания постъпиха материали от 219 страници.

Бойко Борисов категорично отрича да е замесен в случая и непрекъснато декларира, че нито е имал, нито ще има къща в Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

2

Niko Kolev

09.06 2023 в 07:09

Mдааа, а някои хора не чуваха какво им сее казва:

https://offnews.bg/nashite-avtori/evgenij-dajnov-poiavi-se-chovekat-kojto-se-zaiavi-kato-nash-badesht-707817.html


Пак от историята знаем, че когато тръгне вълната на извънзаконовия терор, с отделни хора само се започва. Сетне терорът се стоварва върху цели категории от населението. Гешев даде заявка и в тази посока, казвайки, че не живее в кварталите Изток или Изгрев. В тези квартали, както наскоро разбрахме, живее тежката номенклатура на ГЕРБ. Ще рече: след като се разправи с хората в горепосочения поименен списък, Гешев възнамерява да удари висшите кръгове на ГЕРБ.
Колко лишен не само от разум, а от елементарен инстинкт за самосъхранение трябва да си, за да подкрепяш точно онзи, който точно теб ще унищожи – както в момента прави ГЕРБ по отношение на Гешев? Сами си плетат въжето и любезно му го подават. А сред първите, увиснали на него, ще бъде Бойко Борисов. Няма как да не бъде, защото, докато той съществува, властта на Гешев няма

5827

1

pisnamiotmutri

08.06 2023 в 20:06

Сега остава тези, които 5 години градяха партия върху гърба на колко корумпират е Тиквата да пожелаят да го видят и коментират.
 
X

Да помогнем на украинските деца!