Фалшификатори се рекламират с паспорт менте на Силвестър Сталоун

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2021 в 13:06 1461 0

Организираната престъпна група за фалшиви пари и документи се рекламирала с мостра на паспорт на Силвестър Сталоун пред клиенти, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Четирима от бандата са привлечени към наказателна отговорност като участници в групата, още двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления. 

Обвинените са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол. 

В хода на действията по разследването са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление. Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско, уточняват от спецобвенинието. 

През 2018 г. в същата сграда в „Слънчев бряг“ бе открита нелегална печатница за неистински банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са сред задържаните на 28 януари за участие в същата престъпна дейност.

В хода на разследването е възможно да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови