Двамата, обвинени в подправяне на резултатите от вота в с. Малорад, са пуснати срещу подписка

OFFNews 13 ноември 2023 в 17:20 1662 0

Малорад

Снимка Стоп кадър

Двамата, обвинени за преправяне на изборните резултати в Малорад, са пуснати срещу подписка от Окръжния съд във Враца. Те са били в Секционна избирателна комисия - единият като неин председател, а другия като член, и са били съучастници в престъплението.

Според съда обаче не са налице комулативни предпоставки за най-тежката мярка за процесуална принуда, затова съдът е променил мярка за неотклонение на "подписка".

От Окръжния съд обясняват, че макар към настоящия момент доказателствата да позволяват изграждането на разумно подозрение за авторството на деянието, за което са привлечени като обвиняеми, двамата няма опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Те са с чисто съдебно минало, нямат криминални прояви, имат адресни регистрации и постоянно местоживеене в с. Малорад, не са се укривали от органите на досъдебното производство, оказали са им пълно съдействие, дали са пред тях подробни обяснения. Освен това и двамата работят и по отношение на тях са представени изключително позитивни характеристични справки от кметовете на с. Малорад и община Борован, посочва БТА.

Моника Йорданова и 45-годишният Ц.Ц. бяха задържани след сигнал до Общинската избирателна комисия - Борован за подправяне на изборни резултати в нощта на 29 срещу 30 октомври, който сигнал бе придружен със запис от видеонаблюдението от броенето на бюлетините.

Вчера бе образувано още едно досъдебно производство в Бяла Слатина за нарушение на политическите права на гражданите в избирателна секция в Бяла Слатина.

За цялата драма в Малорад може да четете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика