Двама украинци с условни присъди заради контрабанда на цигари

OFFNews 09 ноември 2015 в 11:29 1489 0

Двама украинци получиха условни присъди за контрабанда на цигари. Всеки от тях ще плати и глоба в размер на 20 000 лева.

Това гласят споразумения между украинците и Окръжната прокуратура, което беше одобрено от Варненският окръжен съд.

Мъжете се казват Богдан Креховецький и Богдан Мартинюк. Със споразуменията двамата се признават за виновни за контрабанда на цигари и приемат да им бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, отложено с 5-годишен изпитателен срок, както и глоба.

С подписването на споразуменията обвиняемите признават, че без знанието и разрешението на митниците, са пренесли от Украйна в България цигари за търговски цели, като контрабандата е в големи размери.

Креховецький и Мартинюк са заловени на митнически пункт „Варна Ферибот“ на 4 ноември тази година. В колата на Креховецький са намерени 12 389 кутии цигари "WINSTON", 1 954 кутии червено "MARLBORO", 41 кутии бяло "MARLBORO". Общата стойност на нелегално внесената стока е 64 885,60 лева.

По същото време и на същия митнически пункт другият украинец е опитал да внесе с товарен автомобил през границата на България 11 396 броя кутии цигари червено „Marlboro“ и 6 582 броя кутии цигари червен „Winston“, всичко на обща стойност 88 220 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови