Двама от нападналите полицаи в Самоков остават в ареста, пуснаха третия с гривна

OFFNews 20 юни 2022 в 09:54 1072 0

Арест

Снимка pexels.com

Снимката е илюстративна

Двама от нападателите на полицаи в Самоков остават в ареста, третият е пуснат под домашен арест с гривна за електронно наблюдение, съобщи Апелативната прокуратура в София.

Решенията взе Районният съд в Самоков по искане за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" на Районната прокуратура в града.

Тримата обвиняеми - Т. В. (на 48 години), Я. Я. (на 32 години) и М. М. (на 23 години) - нападнаха двама полицаи в Самоков на 15 юни 2022 г. при полицейска проверка на автомобил. Вечрата около 21.30 ч същия ден полицаи спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес". Докато проверявали, на мястото спрели други две коли, от тях излезли мъже, нападнали полицаите, след което избягали заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. След нападението единият полицай е с охлузвания по ръката, а колегата му е със сцепена устна.

Срещу тримата нападатели бяха повдигнати обвинения за причиняване на телесна повреда на орган на властта при изпълнение на службата му и употреба на сила спрямо него с цел осуетяване извършването на служебните задължения.

М. М. остава под домашен арест с мотив: чисто съдебно минало, отсъствие на криминални прояви и наличие на постоянен адрес на територията на страната.

Наложените мерки за неотклонение на обвиняемите подлежат на обжалване и протест в законоустановения срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови