Димитър Узунов остава представляващ ВСС

OFFNews 03 ноември 2016 в 13:03 2020 0

Димитър Узунов остава представляващ ВСС

Представляващият ВСС Димитър Узунов остава на поста си след поредното гласуване на заседание на Съвета, на което беше поискано оставката му. Точката в дневния ред беше внесена от Калин Калпакчиев, който смята, че Узунов уронва престижа на магистратската общност, след като си позволил да го наклевети.

Както и при предходното искане на оставката му, така и днес, Узунов получи подкрепа от 14 свои колеги. Само осем застанаха зад исканата оставка.

До гласуването се стигна след дискусия от близо два часа и половина. Тя бе провокирана от искане на Калин Калпакчиев, който настоява Узунов да се оттегли от поста. Първата причина е едноличният подбор на членове на ВСС, които да се срещнат с проверяващите европрокурори у нас. А втората е твърденията на Узунов, че Калпакчиев ще получи хонорар от близо 300 000 лева по европроект.

"Разговорът за последствията не намира отговор за поведението на представляващия ВСС. Ние сме изчерпали възможностите си в този състав да отговорим на редица въпроси", каза Соня Найденова след гласуването.

Тя призова парламентът да даде оценка за действията на Димитър Узунов. Найденова ще се обърне към депутатите, като покани онези, които я подкрепят, да се включат в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови