Делото за смъртта на сина на Московски се протака, пое го друга прокуратура

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2018 в 11:25 2234 1

Делото за смъртта на сина на Московски се протака, пое го друга прокуратура

Разследването на инцидента, при който загина 4-годишният син на министъра на транспорта Ивайло Московски, е прехвърлено на друга прокуратура и вече осем месеца се протака.

Това съобщава в. "Сега" като се позовава на източници от националното следствие. Разследването било прехвърлено чак на осмия месец, защото прокуратурата се сетила, че министрите всъщност трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района ѝ.

Експертизите по разследването вече са готови, но от прокуратурата отказват да ги оповестят. 

Сега, след като Московски вече не е министър, има вероятност делото отново да бъде прехвърлено и така да се забави още.

Възможните причини окръжната прокуратура след месеци наблюдение да е пратила делото на градската са, че или търси начин да се отърве от него, или становището на наблюдаващия прокурор там е, че трябва да бъде търсена отговорност от управлявалия злополучната шейна, коментира "Сега".

От самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая. В началото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра.

По неофициална информация тя се е ударила в дърво.

Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие.

След това обвинителите се застраховаха, че ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със "специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни". Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови