Инцидентът, при който загина синът на Московски, станал извън зоната за шейни на Бороспорт

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2018 в 17:41 34947 10

Снимка бТВ

Моторни шейни се дават под наем на туристи след 10 минути инструктаж за безопасност, това каза за бТВ Асен Манов, който се занимава с такава дейност в курорта Боровец.

Туристите се движат с 10 км/ч., задължително с каски, има и водачи – броят им зависи от броя на хората в групата. Шейни се дават под наем само на хора, навършили 18 г., тези под 18 г. са пасажери, уточни Манов.

Вчера при инцидент с моторна шейна над Боровец, управлявана от министъра на транспорта Ивайло Московски, загина 4-годишният му син.

Инцидентът е станал вчера между 14:30 и 15 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни в района на хижа „Чакър войвода”.

В този район е много голям наклонът, трябва да се кара с професионална шейна, твърди Асен Манов.

„Бороспорт” поддържа 10-километрово трасе за моторни шейни, но то не включва участъка, в който е станал инцидента вчера, каза Росица Стойкова от фирмата. Трасето се поддържа със специална машина, която на 2-3 дни минава, за да обезопаси терена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

13

Голем праз

07.02 2018 в 00:00

Това несъмнено е една трагедия. Загинало е 4 годишно дете. Още по-лошото е, че виновен очевидно е баща му. Защото е пренебрегнал правилата за безопасност. Защото, може би, е сметнал, че като е министър, това му е позволено.
Подобни дивотии стават всеки ден по пътищата. Някой, за да се докаже, че е по-така, рискува здравето и живота на семейството си. И много бащи са очернени от това, че са причинили смъртта на детето си.
Това е типичен израз на безотговорност.
Можем ли да си позволим да ни управляват безотговорни хора?

8951

12

AnderXale

06.02 2018 в 00:00

Само в България може министъра на транспорта да убие сина си в ПТП и да продължи да изпълнява длъжността си... Гарантирано от Герб!!!

23303

4

Стефан

04.02 2018 в 14:43

По "републиканската пътна мрежа" - не може. Не е пътно транспортно средство, не можеш да я регистрираш, и не може да имаш номера на нея. Като атеве-тата.
В случай на форсмажор - може, след съгласуване на действията с МВР и ГЗ.
Друг е въпроса кой, колко, и къде умее да кара такова нещо. То може по-малко, отколкото изглежда, и е по-трудно и опасно и от атевето, в някакъв смисъл. Макар че, техниката на карането му е подобна.
Да, нищо общо с мотоциклета, в някакъв смисъл е обратна.
Наистина не пробвайте това вкъщи! Номерата във филмчетата ги правят специално обучени циркови мечки, и нарочни хора!