Делото за отнетия лиценз на КТБ влиза в съда през април

OFFNews 12 март 2015 в 14:25 1863 0

Снимка Архив

Делото за отнетия лиценз на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде насрочено до средата на април. Това прогнозира председателят на Върховния административен съд Георги Колев, съобщи БНР.

До две-три седмици се очаква делото да бъде насрочено пред 5-членен състав на Върховния административен съд. То е по жалбата на "Бромак" и останалите конституирани страни, които са недоволни от решението на 3-членния състав, прекратил делото срещу отнетия лиценз от БНБ.

Колев обясни, че по казуса няма забавяне и че магистратите просто спазват процедурите, част от които е размяната на книжа и връчването на призовки.

Ако делото „КТБ“ влезе в съдебна зала до средата на април и 5-членният състав потвърди прекратяването на делото, ще може в Софийския градски съд да бъде размразено ключовото дело за държавата – това за обявяването на КТБ във фалит и съответното разплащане с онези, които имат да взимат още пари от КТБ.

Възможно е и обаче 5-членният състав на ВАС да отмени прекратяването и тогава казусът за отнетия лиценз на КТБ отново ще се върне в 3-членен състав на ВАС и всичко ще започне от начало, допълва БНР.

Като заключение председателят на ВАС каза, че не вижда основание да се драматизира казаното от премиера Бойко Борисов вчера и да се възприема като критика към съда, защото делото е от изключителна важност и било нормално да има такива критики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови