Делото за атентата в Сарафово беше отложено за трети път

OFFNews 29 март 2017 в 11:57 2269 1

Делото за атентата в Сарафово беше отложено за трети път

Специализираният наказателен съд отново не даде ход на делото за терористичния атентат на бургаското летище „Сарафово”. Причината отново е неуспешен опит да бъдат призовани всички пострадали израелски граждани. В началото на заседанието днес стана ясно, че съдът е изпратил съдебни поръчки до Израел за призоваване на пострадалите, но само някои от тях са наели адвокати, чрез които са депозирали граждански искове и молби за конституиране като частни обвинители в настоящето производство.

Една част от пострадалите не са намерени в адреси в България, други, близо 10 души, не са открити в Израел. Автобусните фирми, които са претърпели щети, също не се явиха днес, за да предявят претенции.

Обвиняеми по него са Мелиад Фарах и Хасан ел-Хаджи Хасан, които са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол, но местонахождението им остава все още неизвестно. Те са привлечени задочно в наказателния процес и са обвинени като помагачи на Мохамед Хасан ел Хюсейни, който загина самовзривявайки се по време на атентата. И на двамата са им назначени служебни защитници от Бургаската адвокатска колегия.

Терористичният акт на бургаското летище „Сарафово” стана на 18 юли 2012 година. Тогава алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни детонира взривно устройство в багажника на автобус, паркиран на летището и пълен с туристи от Израел. Сред шестимата загинали бе и българинът Мустафа Кьосов – шофьор на автобуса. Самият атентатор бе седмият загинал.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 31 май от 10.00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

29.03 2017 в 12:39

„Хизбулла” стои зад атентата на летище „Сарафово”, обяви на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност вицепремиерът Цветан Цветанов. Според министъра на МВР разследващите органи са събрали достатъчно данни, за да се направи „обосновано предположение”, че двама от терористите принадлежат към военното крило на ливанската партия, спрягана за организатор на кървавия взрив от 18 юли 2012г.

Ко стана с обоснованите предположениия на цицерона ве?! Изветряха като аутора си ли?