Дело срещу Иванчева днес, бившият кмет на Младост на крачка от домашен арест

OFFNews 25 октомври 2018 в 07:10 4553 0

Делото срещу подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров продължава днес. Очаква се бившият кмет на Младост и заместничката ѝ да излязат под домашен арест. 

В края на заседанието преди седмица Специализирания наказателен съд промени мярката за неотклонение на двете подсъдими за вземане на подкуп от задържане под стража в домашен арест. Решението трябва да влезе в сила от днес, когато приключват разпитите на свидетелите - служители в Столичната община и в район "Младост", с което отпада и възможността Иванчева и Петрова да влияят на показанията им. 

Специализираната прокуратура обаче обжалва решението. 

Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото не по малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения. Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извършеното от тях престъпление, пишат в мотивите си от спецпрокуратурата. 

Иванчева и Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специализиран съд по протеста на прокуратурата в седемдневен срок. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови