Четвърти обвинен за източването на пари от ИАРА

OFFNews 01 ноември 2016 в 17:28 3730 0

Снимка БГНЕС

Софийският градски съд отстрани от длъжност инспектора от Агенцията по рибарство Златин Георгиев, който е обвинен за източването на 60 000 лева евросредства. 

Освен това прокуратурата е повдигнала обвинение на още един човек за източването на средствата - тъщата на Георгиев Бонка Тодорова, чрез чиято фирма той е източил парите. 

Според обвинението Георгиев е подправил документи на тъща си и по този начин е получил парите от европейската субсидия. 

Самият Златин Георгиев е бил управител на фирмата „Капитан Z“ ЕООД – Бургас от 2012 до 2015 г., след което собствеността се придобива от тъщата му. През юни е прехвърлена на Милен Георгиев и е регистрирана от несебърското село Тънково – в Кърджали. Фирмата е печелила и други проекти по ОП „Рибарство“. През миналата година е усвоила около 60 000 лв. за скрапиране на риболовен кораб.

Адвокатът на Георгиев Галина Колева заяви, че фирмата е прехвърлена от Георгиев на тъща му преди повече от година, в момента, в който той е постъпил на работа в ИАРА.

Преди дни бяха арестувани трима души по обвинение в източването на евросредствата от ИАРА - директорът на Агенцията Янчо Янева, инспектора Златин Георгиев и Петър Генов, управител на сдружението с нестопанска цел „Морски звуци“ в Несебър - сочен за съучастник в схемата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews