Валентин Вълков е новият директор на ИАРА

OFFNews 01 ноември 2016 в 10:41 5821 0

Валентин Вълков е новият директор на ИАРА

Снимка БГНЕС, архив

Валентин Вълков е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Валентин Вълков е магистър по икономика, завършил е „Икономика на промишлеността” във Висшия икономически университет в град Варна. През месец април 2015 година е назначен за изпълнителен директор на „Рибни ресурси” ЕООД.

Очаква се днес Софийският градски съд (СГС) да реши дали да отстрани от длъжност досегашния директора на агенцията Янчо Янев и инспектора в Златин Георгиев. Двамата бяха обвинени в злоупотреба с евросредства.

Прокуратурата настоява за процедурата, въпреки че часове след избухване на скандала земеделският министър уволни Янев.

Той и останалите двама обвиняеми бяха пуснати на свобода срещу парични гаранции от по 20 000 лева, въпреки че прокуратурата твърди, че са ощетили европейския бюджет с общо 60 000 лева, припомня БНР. Обвинението е, че с деклариране на неверни данни те са получи евросредствата, а в схемата е била включена тъщата на Георгиев, като представител на фирма, поискала пари и декларарирала срещу това, че има двугодишна дейност за "улов на калкан". Възрастната жена не е обект на разследване, защото няма данни да е знаела, че участва в измама. Знаел е обаче шефът на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури", каза миналата седмица говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Веднага след арестите Европейската комисия поиска информация от България за обвиненията срещу Янчо Янев, както и за мерките, които са предприети за гарантиране приемствеността в управлението на Изпълнителната агенция по рибарство и 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!