Бременна лекарка рецидивист, военен и обявен за издирване хванати да превозват нелегални сирийци

OFFNews 14 март 2023 в 14:24 3474 3

заловени

Снимка Архив

Двамата мъже са в ареста, а бременната е под гаранция.

Тримата трафиканти, заловени да превозват нелегални мигранти, за които бе съобщено сутринта, се оказаха любопитни персони. Те са бременна в 7-мия месец жена, 40-годишен ефрейтор от района на Пловдив и още един мъж и са хванати на територията на Хасковска област, докато са превозвали нелегални сирийци. Инцидентът е от миналия петък, 10 март, уточни по-късно Военно-окръжната прокуратура. 

Полицаите останали изненадани, че сред участниците в престъплението има и жена в напреднала бременност, като вероятно чрез нея двамата мъже са разчитали да заблудят полицаите по време на проверка, обясни говорителят на прокуратурата Ангел Узунов пред БНР.

Тримата са превозвали 8 мигранти от Сирия в три автомобила от Любимец за София. Полицейският патрул спрял за проверка БМВ, управлявано от Димитър Динчев от авиобазата в Граф Игнатиево, около 17 часа в района на Хасково. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него Фолксваген голф, шофиран от бременната. По неофициална информация това е д-р Ирена Персенска, която е лекар в УМБАЛ "Пловдив. Според "24 часа" докторката и ефрейторът са били в интимни отношения.

След запитване на OFFNеws от Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в болницата потвърдиха, че при тях работи лекарка с това име, която в момента е в болничен. И допълниха, че не са запознати със случая и не знаят дали колежката им е замесена в схема за трафик на хора.

В колата на д-р Персенска са били четирима сирийци. В голфа е пътувал 25-годишният Г.Б. Същия ден младият мъж возил четирима сирийци с ауди, но колата се повредила и той оставил чужденците при парка "Кенана". След това се преместил във фолксвагена, обясняват от прокуратурата.

Мигрантите са преминали нелегално през "зелената" граница с Турция.

Двамата мъже са задържани за 72 часа, вчера по искане на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив съдът им е определил мярка постоянен арест. Жената е пусната под гаранция от 5000 лв. заради здравословното й състояние.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че това не е първото провинение на бременната. Тя е позната на полицията, тъй като е залавяна да шофира с наркотици.

Двойката е наблюдавана отдавна от Военна полиция.

Любопитна подробност е, че 25-годишният Г. Б. се оказа издирваният във фейсбук и в полицията Георги Божиков от с. Труд, съобщава БНР. Неговата майка Веселина Божикова не успяла да се свърже с него след работа в петък и вчера го обявила за издирване. Жената обяснява, че адвокат Щерю Царев се е свързал със сина й и после й се обадил.

Адв. Царев потвърди, че е защитавал Георги Божиков в производство по налагане на мярка "задържане под стража". Божиков е задържан и обвинен за трафик на мигранти, а следващото дело за обжалване на мярката е на 20 март.

"Той е в добро здравословно състояние. Притеснението му е за родителите му, че им създава проблеми. Не мога да си представя какво са изживели близките му и особено майка му, като е нямала връзка с него 2-3 дни", коментира защитникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

14.03 2023 в 16:26

Стоянчо,
Има ли държава, в която граничните полицаи никога не умират, а получават много високи заплати необезпокоявани? А пък каналджиЙте умират.

585

2

Stoyancho

14.03 2023 в 16:18

Граничните ни полицаи умират, докато пазят границата за смешни заплати, а каналджийте, изкарват пари необезпокоявани
Каква държава само

-85

1

Агент 001

14.03 2023 в 15:28

За пореден път ще кажа, че не гръмнат ли няколко от тези изроди, няма да спре трафика. Ама на никого не му отърва. Всички си получават паричките по веригата.