Борисов благодари на руските служби, че осигурили туристи

Патриарх Неофит подари на Юрий Чайка свой диск с песнопения

OFFNews 19 септември 2017 в 13:15 14777 2

Борисов благодари на руските служби, че осигурили туристи

Руските служби имат заслуга за спокойния сезон на руските туристи у нас. Това става ясно от съобщение на Върховната касационна прокуратура (ВКП), в което се съобщава за среща на премиера Бойко Борисов с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка

На срещата са присъствали главният прокурор Сотир Цацаров и руският посланик Анатолий Макаров.

По време на разговора в Министерския съвет Борисов и Чайка са обсъдили "актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма".

"Премиерът Борисов отбеляза, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодари на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях", гласи съобщението на прокуратурата. Борисов обърнал внимание на Чайка, че България и Русия имат взаимна изгода от добри търговско-икономически отношения.

Чайка се е срещнал с българския патриарх и софийски митрополит Неофит, става ясно отново от съобщение на прокуратурата.  

На срещата отново е присъствал Цацаров, придружен от заместничката си Ася Петрова. Там е бил и архимандрит Филип, настоятел на Патриаршеското представителство в София, представител на Московската патриаршия и на цяла Русия към Българския патриарх.

„Вярата и православието са изключително важен спояващ елемент между хората в обществото и православните народи“, е азал Чайка, цитиран от пресцентъра на прокуратурата.

Българският патриарх му е подарил книгата „Летопис на Българската православна църква“ и диск с песнопения в изпълнение на самия патриарх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови