Quantcast

Бившият на Милянкова на съд след 4 години

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2016 в 12:36 2516 0

Двете дела срещу Росен Чолов, бивш съпруг на актрисата Ирена Милянкова, обвинен като ръководител на организирана престъпна група и като участник в престъпен сговор за набиране на жени с цел предлагане на сексуални услуги, са насрочени за разглеждане в Специализирания наказателен съд. 

За 17 ноември е насрочено делото срещу организираната от Чолов група. Обвинителният акт по него бе изготвен и внесен в Специализирания наказателен съд през декември 2015 г. През февруари 2016 г. съдът върна
делото с указания за отстраняване на процесуални нарушения, прокуратурата протестира решението за връщане. Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста и върна делото на първоинстанционния съд за насрочване и разглеждане по същество.

Чолов и тримата участници в групата му бяха задържани и обвинени на 26 ноември 2012 г. Според доказателствата по досъдебното производство те набирали жени за сексуални услуги срещу заплащане сред кандидатки за модели на столична модна агенция. Жертви на сексуалната експлоатация на групата се оказали 15 момичета. Склонявани са били и други, които не са приели. Групата е предлагала момичета не само в България, но и в чужбина. За 2 декември 2016 г. е насрочено второто дело срещу Чолов, по което е обвинен за участие в престъпен сговор с Полина И. По първото дело тя е сред жертвите на сексуална експлоатация от страна на организираната престъпна група. 

Според обвинителния акт след задържането на Чолов и участниците в групата му, Полина И. останала без доходи и решила сама да развива подобна дейност – да набира и предлага жени за сексуални услуги срещу заплащане. Тя била запозната с част от клиентите на групата на Чолов и начина на предлагане на услуги. Започнала дейността си, набирайки три момичета. След излизането от ареста на Чолов през август 2013 г. (след промените в НПК, относно срока на действие на мярката за неотклонение „Задържане под стража“), той се свързал с Полина И. През януари 2014 г. той й предложил вече да не е момиче за секс-услуги, а да „движи нещата“, като той поел
предлагането на клиенти. По досъдебното производство са установени 10 жертви на престъпния сговор между Чолов и Полина И. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !