Бивш затворник получи 7.4 години за грабеж и 8 г. за изнасилване

OFFNews 01 декември 2016 в 12:37 2581 0

Бивш затворник получи 7.4 години за грабеж и 8 г. за изнасилване

Затворник, пуснат предсрочно на свобода, получи 7.4 години затвор за грабеж и 8 години за изнасилване. Присъдата е постановена от Разградския окръжен съд днес. 37-годишният мъж ще изтърпи най-високата от двете присъди при строг режим, като към нея се добавя и част от една година затвор, които той не е изтърпял, тъй като е бил освободен предсрочно. 

На 31 август алин Х. бил освободен от затвора, където изтърпявал присъда от 7.4-годишна присъда. На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.

На 9 септември 2016 год. около 20.30 часа, само 9 дни след излизането си от затвора, Галин забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. Той я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата ѝ, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови