Бюрото за контрол на СРС установи, че протестиращи не са подслушвани незаконно

OFFNews 25 юни 2021 в 19:11 4730 2

Бюрото за контрол на СРС не е установило неправомерно прилагане на специални разузнавателни средства. Такъв е отговорът на бюрото до адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън", публикуван от Хаджигенов във фейсбук. Документът е подписан от председателя на бюрото Пламен Колев.

Преди няколко седмици адвокатът подаде искане за проверка след сигнали, че протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов са били следени и подслушвани.

"Както ви казах преди месец, резултатът от тази комисия е съвсем предвидим. Същата комисия беше проверила по същия начин и СРС-та, подписвани от Владимира Янева, която беше осъдена с влязла в сила присъда за това, че е подписвала, но НЕ е упражнявала контрол за .ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, какъвто всъщност изисква законът", коментира Хаджигенов.

"Разбира се, че ОПГ, създадено за да свали насила правителството чрез масови безредици, е "законна" причина за образуване на предварително производство и експлоатиране на СРС по отношение на граждани и опозиционни политици.

п.с. Рашков за това вчера каза, че няКОИ бързат.

п.с. 2 Абе, бсп-та явно нямат против, че ги слушат. Не, ли?

п.с. 3. В 46-то НС ще има временна комисия за подслушванията. Да си знаете, не друго.", казва още Николай Хаджигенов.

Преди няколко дни правосъдният министър Бойко Рашков съобщи, че почти денонощно е било подслушването на граждани и политици по време на протестите с искане за оставките на правителството и главния прокурор миналото лято. За разлика от други случаи при извънреден труд служителите са получавали заплащане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови