Бандити превърнали баба в муле за кокаин заради дълг, тя лежи в затвор в Цюрих

Престъпната група се занимавала с наркотици и изнудване

OFFNews 19 април 2018 в 13:54 5923 3

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици и изнудване в района на Враца.

Шестима от участниците са задържани при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Седмият се укрива и е обявен за издирване.

Групата е била поставена под наблюдение още през 2017 г. след постъпили жалби на пострадали граждани. Образувано е и досъдебно производство. 

Разследващите установили по един от случаите, че в началото на 2017 г. участник в групата дал на възрастна жена от Враца заем от 6000 с условието да ги върне на вноски в рамките на 3 месеца в сметка на неговия брат
(който също е член на групата). Освен това накарал жената да подпише разписка, че е получила от него 10 000 лева. Завел я и при нотариус, където я накарал да подпише договор за покупко-продажба на жилището й във Враца.

В акта било отразено, че тя е продала апартамента за 18 000 лева, въпреки че 2 години по-рано го е купила за 42 000 лв. 

Впоследствие двамата братя накарали жената да изтегли парите, които й превели по банков път, и да им ги предаде. Обяснили, че след като изплати дълга си от 6000 лева, ще й върнат жилището. Жената успяла да погаси заемаи поискала от единия от братята да върне апартамента й. Той заявил, че това е невъзможно, тъй като тя изплащала дълга си на брат му, не на него. 

През лятото на 2017 г. жената е била задържана на летището в Цюрих със 700 г. кокаин и в момента е в швейцарски затвор. Обяснила пред близки, че е била изпратена от братята в Бразилия, за да им пренесе наркотици и срещу „услугата“ да получи обратно жилището си. 

Освен за участие в ОПГ, на един от групата са повдигнати и обвинения за закана за убийство и изнудване.

Днес Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за „Задържане под стража“ на петима от задържаните. Шестият е преведен в място за лишаване от свобода, където да изтърпи наказание от предходно осъждане, от чието изпълнение се е отклонил до задържането му от Специализираната прокуратура и ГДБОП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

19.04 2018 в 16:19

Не е нужно да не си наред.

Достатъчно е да няма кой да ти помогне.

7910

1

Beny Hill

19.04 2018 в 15:29

Колко ли трябва да не си в ред с главата, за да се хванеш на номерата на такива изроди и да им играеш по свирката?! Народът в нашата територия всячески се стреми да докаже, че се състои от олигофрени.