Българска фирма е замесена в опит за незаконно прехвърляне на $1,2 млн. от Украйна

OFFNews 03 май 2022 в 15:27 2803 0

Българска фирма е забъркана в опит да бъдат изнесени незаконно 1,2 млн. долара по време на военното положение, съобщават от украинската главна прокуратура.  

По нейно искане съдът е запорирал въпросната сума, която са се намирали в банкови сметки на украинска компания.

Разследването е установило, че по време на военното положение дружеството се е опитало изтегли и прехвърли незаконно тези средства по сметка на българска фирма, открита в наша банка.

"За да направят това, те сключват дистанционно правно споразумение за предполагаем внос на селскостопански продукти през морския терминал в Николаев. Договорът е подписан в Березники през март 2022 г. по време на активни военни операции в Николаевска област. Това възпрепятства реалния трансфер на товари в пристанищата на региона, което показва ефективността на това споразумение и опит за легализиране на парите", се казва в съобщението от офиса на главния прокурор Ирина Венедиктова.

Разследването се провежда от детективи на Бюрото за икономическа сигурност на Украйна за фактите на легализиране (конфискация) на имущество, придобито по незаконен начин, укриване на данъци и такси за услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови