Арестуваните по президентския скандал вече са шестима

OFFNews 09 юли 2020 в 14:16 10375 5

Арестуваните в акцията по президентския скандал вече са шестима. Сутринта бяха задържани бизнесменът Пламен Бобоков и секретарят на президента по правните въпроси и корупция Пламен Узунов. Малко по-късно Военно-окръжната прокуратура обяви, че за 24 часа са задържани още двама - бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване" с инициали М.К. и президентският съветник по сигурност и отбрана Илия Милушев. Под домашен арест са още двама с инициали П.В. и А.З.

От Военно-окръжната прокуратура уточниха, че екипи от военни следователи и прокурори са претърсили и иззели документи на три адреса в София, един от които е президентството. "Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за престъпление по чл. 357 от НК – разгласяване на държавна тайна.

Първоначално Илия Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон се установило, че в апарата има информация, засягаща Държавната агенция “Технически операции”. Доброволно Милушев е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”. Според агенцията документите съдържат информация, представляваща държавна тайна. Съветникът е обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

За намерените в касата документи съобщи и главният прокурор Иван Гешев с уточнението, че трябва да се провери какво друго съдържа въпросната каса в кабинета на Милушев.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

5

Батко

09.07 2020 в 19:29

От партията на Копейкин нямало да ходят на Росенец. Мутриот. Той също краде държавни пари.

А читавите хора ще подкрепят Радев, все тая дали се леви или десни. Тук въпросът не е за политически нагласи, а за край на далавераджиите от ПП ГЕРБ, ПП Атака, ПП ВМРО, ПП НФСБ. Оставка на некадърния кабинет и отзоваване на най-гнусните депутати от тия партии. Скоро ще бъде разпратен списък за отзоваване.

706

4

order

09.07 2020 в 16:04

Значи и Хитлер си развяваше коня, но света (изток и запад) се обедини въпреки противоречията си и смачка гнидата Хитлер!!!!
И днес е жизнено необходимо да се обединят леви, десни и прогресивни сили и да смачкат новата напаст ГНИДАТА ОПГ ГЕРП и ИНСТРУМАНТА им, а и е нужно такова мнозинство за поправка на конституцията!!!!
А иначе НАРОДА казва: СВРАКАТА РИПА ОТ КОЛЕЦ НА КОЛЕЦ ПА СЕ НАДЕНЕ НА НЕКОЙ!!!!
Айде събуди се бре "ЮНАКО", виж Сърбия!!!!

15509

3

Бухльо

09.07 2020 в 16:01

Хубава работа, ама българска. В президентството са най-страшните престъпници, а това че истински мутри носят пачки на Влади, че Баце трупа злато в шкафа, че соколя е заграбил публична държавна собственост, а Ангелкова се бори за чартърни за хотела на Маджо...тури му пепел.

706

2

order

09.07 2020 в 16:00

На заем......
Костадин Костадинов
“Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, някои кметове и общински съветници, известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит цветът на нацията? Защото цветът на нацията в момента са Борисов, Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров, Каракачанов, Горанов, Сидеров, Марешки, Караянчева, Домусчиев и други подобни.“

3232

1

tarabata

09.07 2020 в 14:44

АЛОООООО КАСКЕТАААА КОГА ШКАФЧЕТО И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БУРГАС КОГААААААА