Quantcast

Апелативният съд потвърди присъдата на Златанов от три години и половина затвор

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2014 в 15:38 1927 3

Филип Златанов

Апелативният съд в София потвърди присъдата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. На първа инстанция той получи три години и половина

Апелативният съд потвърди решението на първата инстанция, с която Златанов бе признат за виновен за това, че като длъжностно лице – председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към Министерски съвет, не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за същата комисия.

Златанов е лишен и от правото да заема изборна и ръководна длъжност в държавната администрация в продължение на 5 години.

САС намира присъдата на СГС за правила, законосъобразна и справедлива и я потвърждава изцяло.

Решението е подписано с особено мнение от докладчика по делото – съдия Иван Стойчев. Според него присъдата на Филип Златанов следва да бъде изцяло оправдателна.

Решението на САС подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.12 2014 в 08:26

До коментар 2
Проблемът с изчезването касае невъзмошноста да се повдигнат обвинения за влияние! Т.е. Някой си реши бъдещи проблеми...никой не го е еня за шишарката;)

23.12 2014 в 16:12

Само дето ревахте за тва тефтерче, ей. Много ми е интересно този "скандал" с изчезналото тефтерче за какво беше димна завеса.

23.12 2014 в 16:05

Ще гризне дръвцето бездушния плазмодий!