Адвокатът на Цветан Василев в ареста, обвинен е за пране на пари

OFFNews 18 март 2020 в 12:50 12854 2

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора за участие в организирана престъпна група, създадена с цел пране на пари.  

Шеф на групата е Лазар Карадалиев - адвокатът на банкера в изгнание Цветан Василев, който е в ареста. 

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2014 година. За користните си цели участниците използвали контролирани от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност. 

По искане на прокуратурата Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата адвокат Л.К. На другите двама юристи са определени гаранции в пари в размер на по 150 000 лв. Служителят в адвокатска кантора е с парична гаранция от 50 000 лева, съобщиха от спецпрокуратурата. 

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

2

Jinx

21.03 2020 в 12:52

Цецо Василев винаги е събирал „качествени“ хора около себе си

4038

1

NelSun

19.03 2020 в 15:36

А банкерът пак излезе сух от цялата тая работа, все някога и неговото време ще дойде и ще се присъедини към групичката в ареста.