8 години и половина затвор за побой над лекар (видео)

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2015 в 21:55 6630 6

Йордан Александров

8 години и половина затвор за побой над д-р Велислава Джонева получи от съда в Хасково  36-годишният Йордан Александров, който се призна за виновен и изненада съда с изявлението си, че иска да влезе в затвора.

Това е първата толкова тежка ефективна присъда. Предишните четири за нападения над медици бяха или условни, или затвор до година и половина.

Преди няколко месеца ефективна присъда от година и половина бе постановена и в Благоевград. В днешния случай наказанието е толкова тежко заради съдебното минало на подсъдимия и заради тежките травми над доктор Джонева.

„Ако целеше да ме ограби, не знам защо ме би. Той спокойно можеше да свали чантата от рамото ми и да избяга. Нямаше проблем. Нито издаде звук, нито дума, нищо”, разказа тогава лекарката. Дни след нападението Александров е задържан, а два месеца и половина по-късно осъден на осем години и половина затвор.

И днес, и тогава д-р Джонева категорично заяви пред bTV, че за такива хора, превърнали кражбата в професия, всяко едно наказание е малко:

"Да се променят законите, да се променят мерките срещу престъпниците и тези хора да бъдат изведени от нашето общество".

Присъдата на хасковски окръжен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана. Предстои решението на Пловдивския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2015 в 20:24

На такива идиоти трябва пожизнено да им бъде отказвана медицинска помощ! Нека естественият подбор спокойно си върши работата!

06.06 2015 в 11:51

Гледам снимката и си мисля: И те са "хора"....

06.06 2015 в 08:37

ще иска да влезе, там поне ще го хранят без пари и няма да го заплашват със затвор като краде

06.06 2015 в 00:57

Поредната мордорска орка... гнус. Пускайте газта, че не се трае от тях

05.06 2015 в 22:40

в тоя тъпия поглед аз виждам неразбиране на собственото си престъпление, не защото е малоумен(диагноза), а защото е като животно... тръпки ме побиват от такива

05.06 2015 в 22:24

Горд съм от съдебния състав в Хасково. Наистина е удовлетворяващо когато човек види да се постановяват справедливи присъди от доблестни магистрати. Това е една истинска светлинка в тунела. Искрено се надявам да чуваме за все повече подобни присъди, не само за битови престъпления, но и по дела срещу политици. Днес получихме доказателство, че достойни съдии има. За жалост обаче те рядко получават възможност да се изявят, да поемат инициативата. И така ще е докато не се случи една радикална реформа във високите етажи на съдебната власт. Предложенията на Христо Иванов трябва да бъдат само началото, не и края на реформата. Искрено се надявам пловдивските съдии да се окажат на нивото на хасковските и да потвърдят присъдата.