8 години и половина затвор за побой над лекар (видео)

OFFNews 05 юни 2015 в 21:55 7193 6

Йордан Александров

8 години и половина затвор за побой над д-р Велислава Джонева получи от съда в Хасково  36-годишният Йордан Александров, който се призна за виновен и изненада съда с изявлението си, че иска да влезе в затвора.

Това е първата толкова тежка ефективна присъда. Предишните четири за нападения над медици бяха или условни, или затвор до година и половина.

Преди няколко месеца ефективна присъда от година и половина бе постановена и в Благоевград. В днешния случай наказанието е толкова тежко заради съдебното минало на подсъдимия и заради тежките травми над доктор Джонева.

„Ако целеше да ме ограби, не знам защо ме би. Той спокойно можеше да свали чантата от рамото ми и да избяга. Нямаше проблем. Нито издаде звук, нито дума, нищо”, разказа тогава лекарката. Дни след нападението Александров е задържан, а два месеца и половина по-късно осъден на осем години и половина затвор.

И днес, и тогава д-р Джонева категорично заяви пред bTV, че за такива хора, превърнали кражбата в професия, всяко едно наказание е малко:

"Да се променят законите, да се променят мерките срещу престъпниците и тези хора да бъдат изведени от нашето общество".

Присъдата на хасковски окръжен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана. Предстои решението на Пловдивския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови