Делото срещу нападателя на лекарката от Раковски е внесено в съда

ОFFNews 06 януари 2015 в 11:33 3319 0

д-р Божидара Пеевска

Районната прокуратура в Пловдив е внесла в съда делото срещу Стоян Костадинов, който на 14 декември 2014 година нападна д-р Божидара Пеевска пред кабинет на Спешна помощ в град Раковски.

Тогава Костадинов, заедно с две жени – майка и баба, водят дете на две години на преглед, защото е отпило перилен препарат.  Д-р Пеевска, която била дежурна в Спешния център, се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив. Жените обаче настоявали лекарката лично и веднага да извърши манипулацията и започнали да я обиждат и заплашват.

След това Костадинов ударил шамар с цяла длан на д-р Пеевска, като освен това я нарекъл „Мръсна пияница!“. От силния удар лекарката получила травматичен оток и кръвонасядане по главата, които са причинили болка и страдание без разстройство на здравето.

Три дни по-късно нападателят сам се предал на полицията в Раковски. Той беше арестуван, а по-късно Пловдивският районен съд го освободи под гаранция от 300 лева.

Обвинението срещу Костадинов е за причиняване телесна повреда, за което по закон е предвидено наказание до три години лишаване от свобода.

Разследването по делото е приключило в максимално кратък срок, събрани били всички възможни доказателства по случая. Извършени са били разпити на дванадесет свидетели, направена е съдебна медицинска експертиза. Лекарката е разпознала нападателите си.

Стоян Костадинов е криминално проявен и осъждан. Той е жител на хасковското село Александрово.

Най-важното
Всички новини