25-годишен, откраднал портфейл и платил 23 пъти с чужда карта, отива на съд

OFFNews 26 юни 2020 в 14:18 1637 0

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишния Кристиян Т. за кражба на портфейл и за 23 плащания с чужда дебитна карта.

На 24 януари 2019 г. подсъдимият се отбил за кратко в дома на свой приятел в кв. „Аспарухово“ във Варна, където гостувал още един младеж. Кристиян Т. забелязал, че на масата има портфейл. След като домакинът и неговият гост заспали, той се върнал, за да вземе портфейла. Веднага отишъл на бензиностанция в квартала и платил с чуждата банкова карта покупка за 5 лв. Същия ден подсъдимият използвал още девет пъти картата.

След това наблюдавал кой зарежда на бензиностанцията гориво за сума до 25 лв., колкото бил еднократният лимит за безконтактно плащане с карта, и предлагал да плати с карта зареждането, а шофьорът да му даде парите в брой.

Така успял на различни бензиностанции за времето от 24 януари до 25 януари да извърши 23 плащания с открадната карта на стойност 362 лв. След като занулил наличността, Кристиян помолил свой познат да върне портфейла на собственика му. От него липсвали само наличните 15 лв. в брой. Малко по-късно потърпевшият установил, че в картата липсват пари.

В хода на досъдебното производство Кристиян Т. признал вината си и изразил съжаление за стореното. Възстановил и сумата, с която ощетил потърпевшия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови