25 години затвор за мъж, убил майка и дъщеря с ловна пушка

OFFNews 26 септември 2016 в 12:09 2180 0

25 години затвор за мъж, убил майка и дъщеря с ловна пушка

25 години затвор получи, който уби майка и дъщеря ѝ с ловната си пушка. Драгия Радневски беше признат за виновен за това, че застрелял двете жени през октомври миналата година. 

Той и пострадалата Иванка Стоянова имали интимни отношения, но не живеели заедно. Известно време след като останала вдовица, Иванка, която е от ромски произход, започнала да поддържа връзка с Драгия. Двамата се срещали редовно, но продължили да живеят отделно, всеки в собствената си къща.

През последния месец преди извършване на деянието, отношенията между Радневски и Иванка се влошили. Жената поискала да прекратят връзка си, като заявила това на Радневски. Той обаче не бил съгласен и продължил да я търси.

През последната седмица преди убийството Иванка напълно спряла да отговаря на позвъняванията на Драгия и отказвала всякакви срещи с него. По това време 52-годишният автомонтьор изпаднал в депресивно състояние и мислил за самоубийство, защото се чувствал изоставен, останал без пари, автомобилът му се повредил и той не виждал изход от ситуацията. 

В деня на убийството рано сутринта той отишъл до дома на своя приятел и съсед, който живеел на една улица с двете жени. Радневски  споделил, че предходния ден са му откраднали сума пари, като споделил подозренията си, че вероятно тези пари са били взети от Иванка. Той казал на приятеля си, че жената му струвала 20 хил. лв. 

Малко по-късно той отишъл в дома на двете жени, където Иванка отново му заявила, че не иска да има общо с него и да забрави за нея. В нейна защита се намесила и майка ѝ Тонка Желева. 67-годишната жена му казала да се маха и отправила обидни думи срещу него.

Радневски се прибрал в дома си и започнал да пие. Започнал да обмисля самоубийството си, но след това решил вместо това да убие двете жени. Драгия взел ловната си пушка и няколко патрона и се отправил към къщата на двете жени. 

По обяд той ги издебнал в гръб в двора им и от разстояние 3 метра се прицелил в тях. В този момент Иванка се обърнала към него и той я прострелял в гърдите. След това стрелял и по майка ѝ, като се прицелил в главата ѝ, но я улучил в лявото рамо. Двете жени паднали на земята, Радневски презаредил пушката и произвел още по един изстрел - в гърба на Иванка и на майка ѝ. 

Присъдата не е окончателна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови