20 години затвор за внук, убил баба си и дядо си в Шумен

КРАСИМИР КРУМОВ 05 май 2022 в 11:09 2274 0

Снимка Красимир Крумов

20 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване на наказанието присъди Шуменският окръжен съд срещу 23-годишния Георги Йорданов. Йорданов беше подсъдим за жестокото убийство на своите баба и дядо през ноември 2020. Внукът е признат за виновен за умишленото умъртвяване на близките си роднини, баба Янко и дядо Георги с особена жестокост и с користна цел.

На 22 ноември 2020, деня на убийството, Георги Йорданов бил с дядо си и баща си на вилата им край Шумен за да почистят имота. После с баща си закарва дядо Георги в дома му. Скоро след това внукът се връща и под предлог, че нещо е станало на лозето, взима дядо си и го закарва до вилата. Там с метална тръба натрошава главата на стареца и го убива.

След убийството Георги – младши се връща в дома на дядо си на ул. „Божур“ 7 и търси баба си. Успява да залъже и нея и я отвел на вилата. Убил я по същия начин – с удари с метална тръба по главата. Оръжието на убийството е намерено по-късно в контейнер до блока, в който живее внукът. С два трупа зад гърба си отново се върнал на „Божур“ 7 и прибрал от дома на старците 700 лева, получени наскоро като рента от наследствени ниви и отделно изтеглил още 500 лева от картите на баба си и дядо си. После се изкъпал, преоблякъл се и отишъл да вземе от работа приятелката си. По нищо не личало да е притеснен. Това става в неделя. В понеделник пак без следи от притеснение заминал на работа като общ работник на строителен обект.

В неделя вечерта майката на Георги се опитала да се чуе с родителите си, но никой не и вдигнал. Пробвала и в понеделник – без успех. Тя открила телата им във вилния имот в ранния следобед в понеделник. В разследването на двойното убийство били включени експерти от ГД „Национална полиция“.

В статус във фейсбук Георги също се „надявал“ да хванат убиеца.

„Почивайте в мир скъпи баба и дядо. Дано час по скоро се открие изрода пречинил ви тази жестока смърт и наранил толкова много мен и всички ваши близки. Поклон пред паметта ви.“ - написал внукът (правописът е оригинален, б. р.). 

При започналите беседи с криминалистите още преди повдигането на всякакви обвинения Георги се „изпуснал“ пред полицаите и натопил като автор на убийствата баща си. Опитът му да изпрати разследването по грешна следа не успял и след дълги разговори с криминалистите внукът се огънал и си признал за убийството.

Решението на Окръжния съд в Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!