18 години затвор за акушерката, опитала да убие 4-дневната Никол

OFFNews 15 септември 2017 в 18:28 25635 3

Снимка БГНЕС

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на 4-дневната Никол - това е решението на Софийския градски съд.

Съдът присъди и 400 000 лева обезщетение за малката Никол, пребита почти до смърт от Ковачева.

От днес акушерката е и с променена мярка - от парична гаранция в домашен арест.

Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва или протестира пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

Родителите на Никол обявиха пред медиите, че ще обжалват решението на СГС.

По-рано днес прокуратурата поиска 12 години затвор, а адвокатът на родителите - доживотна присъда.

"Тази жена няма моралното право да бъде сред нас. Няма човек, който да оправдае такова поведение", каза пред съда адвокат Мария Даскалова.

Пред съда подсъдимата Ковачева каза, че не помни да е удряла бебето.

Пред съдиите Ковачева обясни, че в деня на инцидента е била на 24-часово дежурство, а преди това била нощна смяна. Била много уморена заради работата и заради това, че не е спала.

Защитата ѝ твърди, че жената от записа на охранителните камери не е подсъдимата.

Петорна техническа експертиза обаче потвърди автентичността на записите от отделението на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

16.09 2017 в 08:46

24 часа вземат за пари, не от нужда на болницата. Правят го от немотия. И гробовете на дядовците си да продаде - пак няма да получат половин милион, заседналите да чакат кинти на гювеч "нещастни родители".
Сам съм работил това, и по 48. От тука пищят жени, от там деца, по средата ти е тегаво. Но си обещал - и значи трябва да им помогнеш, все едно колко е мизерна заплатата. Като не ти понася - иди карай такси, там можеш да си легнеш когато искаш.
Да, колкото и да си там от каймака, и да се правиш че не забелязваш средния и нисшия персонал - знаеш за какво става дума. Някои наистина са идиоти за утрепване, по душа, и съм ги уволнявал, разбира се.
Няма оправдание.
Няма оправдание обаче и решението на съда, нито претенцията на родителите. Хипертрофирано поведение, надуто от фейсбучни бг мами. Просто модно чалгаджийско поведение.

20696

4

Новак

16.09 2017 в 03:20

Няма оправдание за това, което е направила тази жена, но тя също е жертва. Някой ще потърси ли сметка на шефовете й, които са я оставили да работи 24 часа? Значи можеш да доведеш човек до оскотяване и да си измиеш ръцете с него? Ако имаше правосъдие и справедливост на подсъдимата скамейка заедно с нея трябваше да са и началниците й. И ако тя получава 18 години затвор, те трябваше да получат доживот.
Но в тази болница има една депутатска пазарджишка връзка. Там явно законите не ги ловят щом откровен бандит-убиец си изми ръцете с дете и прукорорите го онивиха, но тук смачкаха една жертва.
Ние все повече започваме да приличаме на банда несретници, а не на народ. Но как иначе като баш мутрата е начело. Или пък затова е начело?

13507

3

Виждате ли, какво става когато си финансово непривлекателен за съдебната система???
Те толкова за убийство не дават, вее.
За милиони няма закони,
За кокошка няма прошка...