12 години затвор за двойно убийство

OFFNews - Бургас 07 юни 2016 в 15:13 2511 0

Снимка gramofona.com

Убиецът Драгия

12 години ще лежи в затвора бургазлията Драгия Радневски за убийството на приятелката си и майка й миналата година.

Бургаският окръжен съд постанови 18 години затвор за убиеца, като го призна за виновен в извършване на двойно убийство.

Делото срещу него се гледа по съкратеното съдебно следствие и присъдата се редуцира с 1/3 – на 12 години лишаване от свобода. На 27 октомври миналата година 52–годишният Драгия застреля своята приятелка Иванка Стоянова и майка й Тонка в собствения им двор посред бял ден.

Според адвоката на Драгия мъжът се е опитал да се самоубие, след като е разстрелял с ловна пушка двете жени. Това е била причината след убийството да се скрие в дома си. Той бе изкаран оттам след намесата на полицията.

Драгия е бил солидно почерпен по време на убийството – с 3.8 промила алкохол в кръвта. Адвокатът му твърдеше, че мъжът е бил в алкохолен делириум и халюцинирал. Разказвал, че завел някаква жена на лов, тя го ядосала и той я ударил с приклада в главата. Майка й не могла да понесе гледката и се самоубила. После решил, че влезлите в дома му полицаи са мъже, които искали да го изнасилят. Тезата, както и извиненията на Драгия не само не трогнаха съда, но и ядосаха съдия Захарин Захариев, който посочи, че убиецът е направил и контролен изстрел, за да е сигурен в действията си.

Дъщерята на неговата приятелка Иванка - Антония, посочи, че майка й и нейният убиец са се познавали отскоро, а той е имал сериозни проблеми с алкохола. Още след убийството тя разказа, че мъжът е запалил колата на починалата жена.

Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие, след като мъжът направи пълни признания. Драгия бе осъден да плати и 200 000 лв. кръвнина на близките на двете жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews