Yahoo съкращава персонал, за да избегне фалит

OFFNews 03 февруари 2016 в 08:34 3612 2

Yahoo съкращава персонал, за да избегне фалит

Американската интернет компания Yahoo ще съкрати личния си състав с 1 500 работни места. Компанията ще закрие офисите си в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано.

По-голямата част от съкращенията ще бъдат извършени през първото тримесечие на тази година, съобщава БНТ. Компанията си поставя за цел до края на годината да разполага с 9000 служители на пълно работно време и под хиляда нещатни служители. До това се стигна след поредица от спадове в акциите на компанията и цялостната популярност на голям процент от разделите и инициативите в притежаваните и управлявани от нея сайтове.

Компанията обяви още мерки за съкращаване на разходите, в това число пренасочване на фокуса на компанията върху трите й основни платформи - една от първите интернет търсачки, наречена просто "Яху", все още популярната в много държави електронна поща "Яху мейл" и сайтът за създаване на социални фото албуми "Тъмблър". Повечето раздели в сайтовете на компанията ще отпаднат, като ще останат основно четири големи категории - новини, спорт, финанси и лайфстайл.

Yahoo е една от първите интернет компании в света, основана още през януари 1994-та година от студентите Джери Янг и Дейвид Файло. Тогава бъдещата търсачка представлява малък уеб сайт на име "Пътеводителят на Джери за световната мрежа", който съдържа списък с популярни страници от ранния интернет. В края на 90-те години, Yahoo се превръща в най-популярната търсачка в световен мащаб и започва да предлага редица други услуги, включително поща.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика