Успешно завърши 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

33% от стажантите продължават кариерното си развитие в компанията

OFFNews 24 ноември 2020 в 12:55 1666 0

Официално беше поставен финалът на 17-тото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM. Всички стажанти получиха сертификати за успешното завършване на програмата, а 33% от тях продължават своето кариерно развитие в компанията.

17-тата Лятна стажантска програма затвърди стремежа на VIVACOM да подкрепя талантливите младежи в България, въпреки извънредната обстановка свързана с COVID-19. Подготовката на програмата стартира през месец март, а стажантите прекрачиха прага на VIVACOM в началото на юли. В нея взеха участие 60 стажанти от 18 дирекции в компанията. С помощта и напътствията на своите ментори младежите направиха първите си крачки в кариерното развитие и натрупаха ценен опит и умения, които ще са им от полза в бъдещото развитие.

Всички участници имаха възможност да се включат в редица интересни онлайн събития и обучения, свързани с корпоративна култура, бизнес етикет, презентационни и комуникационни умения. По време на виртуалната церемония по закриване на стажантската програма, награди получиха победителите във всички състезания и инициативи, организирани през лятото.

Като част от приобщаването към ценностите и социално-отговорната политика на VIVACOM стажантите се включиха в доброволческа акция посветена на стимулирането на популацията на пчелите. По време на инициативата младите таланти засадиха близо 4500 цветя в Южния парк в гр. София, в обособения от тях цветен кът „BEEhappy”.

За пръв път в своята 17-годишна история, програмата се проведе в дигитална среда, поради непредвидените обстоятелства свързани с разпространението на COVID-19. Стажантска програма бързо се адаптира към динамичните промени и прехвърли успешните си практики във виртуалното пространство. Посредством технологиите, участниците останаха свързани помежду си, натрупаха ценни знания и развиха професионалните си умения, доказвайки, че разстоянието не е пречка за развитие и успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови