Uber набира български специалисти, ще разраства центъра си в София

OFFNews 19 януари 2016 в 12:23 5414 5

Uber стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София, съобщават от компанията. 

Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Технологичната платформа за споделен превоз Uber стъпи на българския пазар в края на 2014 г., но след по-малко от година дейността на компанията у нас бе спряна от КЗК след жалби на таксиметрови компании.

Дали Uber трябва да бъде регулиран и има ли той почва у нас бе тема, която дълго време вълнуваше нашите читателите.

През декември излезе и изследване на "Галъп", поръчано от OFFNews, което показа, че отношението към Uber е силно положително сред хората, които познават услугата.

За набирането на инженерите Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт (www.uber-bulgaria.com), който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

Туан Фам, главният технически директор на Uber заяви: „Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа“.

Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България, сподели: „Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews