Uber набира български специалисти, ще разраства центъра си в София

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 12:23 4715 5

Uber стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София, съобщават от компанията. 

Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Технологичната платформа за споделен превоз Uber стъпи на българския пазар в края на 2014 г., но след по-малко от година дейността на компанията у нас бе спряна от КЗК след жалби на таксиметрови компании.

Дали Uber трябва да бъде регулиран и има ли той почва у нас бе тема, която дълго време вълнуваше нашите читателите.

През декември излезе и изследване на "Галъп", поръчано от OFFNews, което показа, че отношението към Uber е силно положително сред хората, които познават услугата.

За набирането на инженерите Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт (www.uber-bulgaria.com), който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

Туан Фам, главният технически директор на Uber заяви: „Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа“.

Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България, сподели: „Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 07:38

КихнАли са на Баце и ще работят, няма да ги тормозят вече...

19.01 2016 в 19:45

Технологична компания, правеща софтуер и плащаща всички необходими данъци на държавата - да. Сбирщина таксита на черно - тцъ! Да ходят другаде, тука не ги щем.

19.01 2016 в 13:46

@-10:
Добре, че си ти да ни открехнеш...

19.01 2016 в 13:22

Технологичната платформа за споделен превоз Uber....
----------
Престанете да наричате UBER платформа за споделен превоз. Нищо споделено няма в нея! Това е платформа за таксиметрови услуги!

19.01 2016 в 12:55

През декември излезе и изследване на "Галъп", поръчано от OFFNews


Бря, бря, бря!...
Назначете си 2 читави студенти филолози да ви четат помиите преди да ги "ъплоуднете" и да ви се присмиват читателите.
Проучване били поръчали... моля ти се!
2 банички със спанак и извара и една резлива боза, ако обичате.