Теленор предупреди клиентите си за опасни опити за измама

Последна промяна на 22 август 2019 в 12:15 17387 0

Теленор предупреждава за зачестили опити за измами чрез придобиване на нерегламентиран достъп до профили на потребители на телекома в приложението MyTelenor.

Измамниците използвали различни претексти, за да подмамят клиенти на оператора да им предоставят еднократни ПИН или парола за достъп до приложението MyTelenor. От дружеството напомнят на своите клиенти в никакъв случай да не предоставят на трети лица еднократни кодове или своята парола за приложението MyTelenor за достъп, защото това може да доведе до значителни щети за потребителите.

Теленор никога не иска от своите клиенти да предоставят кодове или парола за достъп до MyTelenor извън самото приложение. Обаждане от непознат или съмнителен източник с искане за предоставяне на такъв код или парола, независимо под какъв претекст, е сигурен знак за измама. Потребителите трябва да откажат предоставянето на кода или паролата и да ни информират, заявяват от телекома.

Компанията вече е предприела необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !