Тази година България е поискала 2 пъти от Фейсбук данни за потребители

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2015 в 21:40 7515 4

Снимка: govtrequests.facebook.com

Българските власти са поискали информация за потребители на Фейсбук 2 пъти, става ясно от доклада на компанията за искания от правителствата по света за потребителски данни.

Докладът покрива първата половина на годината. И двете искания на България към социалната мрека са били удовлетворени.

От януари до юни 2015 г. държавните власти са поискали 18% повече данни за потребителите на социалната мрежа – 41 214, в сравнение с 35 051 за второто полугодие на 2014 г., твърди съобщението на социалната мрежа до медиите във връзка с доклада.

На първо място са властите в САЩ, които са направили 17 577 искания за информация. След Щатите е Индия с 5115, Великобритания с 3384, Франция с 2520 и Германия с 2344.

Количеството публикации, забранени за достъп в различните държави, е скочило със 112% в сравнение с юли - декември през 2014 г. От Европейския съюз Франция спира достъпа до най-много постове заради противоречия с местните закони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2015 в 10:48

От какво да се пазят точно във фейсбук САЩ? Хора, вие не разбирате явно, че това да е те следят какво пишеш в интернет Е ПРОБЛЕМ. Всеки вика "ма аз нямам какво да крия". И какво като нямаш? Ти утре ще кажеш, че няма проблем някой непознат да се настани у вас, щото и без това не ползваш цялата квадратура на жилището си. Аз не съм овца и не желая пъдари!

13.11 2015 в 10:07

Ако сегашния шеф на цру имаше начин да присъства на закрито заседание на водената от него организация през 1955г да речем... и съвсем спокойно в непринуден разговор обясни на тогавашните си колеги, че могат да проследяват произволен човек от земното кълбо когато си поискат. Да знаят неговите всичко от ежедневието му, приятелите му, дори част от възгледите му по дадени въпроси, да имат постоянно негови актуални снимки, понякога и с обкръжението му... и всичкото това без нужда от изпращане на агенти на място в другия край на земното кълбо, където се намира съответната личност... И най-важното - без никакви допълнителните агенти или чужди партньори, защото тази цялата уникална информация се подава от оперативно интересната личност, доброволно като моден писък на съвремието...
Със сигурност щяха да го обявят за луд и принудително да го вкарат в психиатрия за лечение.


Но какво пък, само това ли е?

13.11 2015 в 04:08

САЩ ако не се пазят при толкова емигранти и чужденци....

12.11 2015 в 21:59

Ебати "свободния Западен свят", баце...

А за България добре - дали е защото все още относително имаме малко повече свобода на словото в сравнение с "просветения Запад", дали защото няма кадри/ресурси/желание да се занимават службите с глупости, но квото и да е, все така да продължава.

https://govtrequests.facebook.com/

Русия имат 1 искане само, и то отказано :D

Вярно, че там си ползват вконтакте предимно, ама все пак - лол.

Щатите както винаги са световен лидер по полицейщина.